Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 burgonya
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5dl langyos víz
- 1 kk. cukor
- só
A Tetejére:
- 2 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma (zúzva)
- 3 fej lila hagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- 30-40 dkg erdélyi, főtt császár, kolozsvári szalonna (bármelyik megteszi)
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Az élesztőt feloldjuk a 2,5 dl langyos, cukros vízben. Ha kész a krumpli, akkor a vizet leöntjük róla és áttörjük, az élesztős vízzel a liszthez keverjük, ízlés szerint sózzuk. A tésztát jól kidolgozzuk. Kb. 1 órát langyos helyen kelesztjük, ha megkelt, tepsibe tesszük, és szétnyomjuk, hogy mindenhová azonos vastagságú tészta jusson. A tetejét villával kicsit megszurkáljuk.
Előmelegített(175 °C) sütőben elősütjük. (A teteje szilárd legyen, kb. 5 perc).
Kivesszük a sütőből, és a tetejét megkenjük a fokhamgyás tejföllel. Rátesszük a felkockázott szalonnát és felkarikázott lila hagymát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. kb. még 10-15 percig sütjük. (Még a sajt kicsit aranybarna nem lesz.)
Töki pompos
2012.02.25. 18:53 | Moncsa_0621 | Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mamareceptje.blog.hu/api/trackback/id/tr24203845
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
