Fekete erdő torta

2012.03.06. 21:32 | Moncsa_0621 | Szólj hozzá!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók
 

8 tojás

6 ek liszt

8 ek cukor

2 ek kakaópor

 

3 dkg meggy

2 dl meggylé

2 cs. csokoládés pudingpor

4 dl + 3,5 dl tej 

10 dkg margarin

2 cs tejszínhabpor

2 cs habfixáló

Csokoládéforgács

Rum aroma (meggypálinkával és hasonlókkal szokták, de csak ez volt itthon)

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan, apránként beleforgatjuk a kakaóval összekevert lisztet és a tojás sárgáját. A kikent tepsibe beleöntjük a masszát, el egyengetjük, majd a sütőbe kb. 1 órát sütjük. Ha megsült, kivesszük és hagyjuk hülni, majd vzszintesen 3 részre vágjuk.

A meggyléből, 4 dl tejből, csokis pudingporból pudingot főzünk, cukorral izlés szerint ízesítjük. Amikor kihűlt, a margarinnal krémmé kikeverjük. 

A tejszínhabot elkészítjük a csomagolás hátulján lévő leírás szerint.

A piskóta legalsó lapját megkenjük a meggyes-csokis krémmel és meglocsoljuk a rum aromával, rápakolunk egy kevés tejszínhabot, erre meggyet szórunk. A következő lapot rátesszük és megkenjük, ugyanúgy, mint az előzőt. Rátesszük a 3. lapot és bevontjuk az egész tortát tejszínhabbal, majd díszítésként csokireszeléket és meggyet rakunk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mamareceptje.blog.hu/api/trackback/id/tr364294096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: meggy csoki sütemény fekete erdő
süti beállítások módosítása