Mama receptjei

Friss topikok

Címkék

Juhászos gombóc

2012.02.22. 11:43 | Moncsa_0621 | Szólj hozzá!

Ez a recept még a nagypapámtól maradt rám. A juhászok és pásztorok készítették, amikor hónapokig nem voltak otthon a nyáj legeltetése miatt. Szamárra pakolták föl a hozzávalókat, a tejet pedig az ott lévő kecskétől fejték ki. Persze mi használhatunk hozzá sima, bolti tehéntejet. :)

Hozzávalók:

1/2 kg krumpli

1 tojás

kb. 30 dkg liszt ( amennyit a krumpli és a tojás feliszik)

1 l tej

2 fej vöröshagyma

2 mokkáskanál piros paprika (őrölt)

A héjába főtt krumplit megtisztítjuk a héjától, még melegen összetörjük. A tojással, liszttel és egy nagy csipet sóval összeállítjuk. Pihentetés után apró gombócokat készítünk; forró, enyhén sós vízben kifőzzük.

A vöröshagymát lereszeljük, olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a piros paprikát és felengedjük tejjel. Mikor forrni kezd, beletesszük a kifőtt gombócokat és kavarás közben még 15-20 percet főzzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://mamareceptje.blog.hu/api/trackback/id/tr764170510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: gombóc juhász
süti beállítások módosítása