Hozzávalók:
1 narancs
2 dl narancslé
20 dkg finomliszt
1 mokkáskanál szóabikarbóna
2 tk sütőpor
5 dkg étcsokoládé törmelék
1 tojás
0,8 dl étolaj
Díszítés:
Narancslé
Porcukor
Narancshéj
A sütőt 180°C-osra előmelegítjük. A sütőformát kivajazzuk és a hűtőbe tesszük.
A narancsot megmossuk, és lereszeljük a héját egy tálkába. A narancs húsát gerezdekre szedjük és apróra vágjuk, a narancslével együtt püré állagúra miceljük. Egy tálban a lisztet összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, reszelt narancshéjjal és a csokoládé darabokkal.
Egy másik edényben a tojást habosra keverjük a cukorral, majd az olajat és a narancspürét is beletesszük. Hozzá adjuk a lisztes keveréket és lazán összekeverjük vele. A tésztát beleadagoljuk a hideg sütőformába, majd 15-20 percig sütjük őket.
A porcukrot elkeverem annyi narancslével, hogy sűrű cukormáz legyen belőle. A kihűlt muffinokat ezzel díszítem, illetve narancshéj csíkokat szórok rájuk.