A sok oldalú muffinokat kedvünk szerint díszíthetjük évszaknak vagy épp ünnepi alkalomnak megfelelően. Lehetőségeink határtalanok, így csak az alap díszítéseket írom le.
Csokoládékrém
2,5 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tk vaniliás cukor
4 dkg finomliszt
2 púpos ek kakaópor
Tortadara, drazsé, stb
A margarinból, porcukorból, vaníliacukorból, lisztből, kakaóporból fél dl vízzel sima krémet keverek kézi mixerrel.
Cukormáz
15 dkg porcukor
2-3 ek folyadék (pl.: gyümölcslé, bor, kávé stb.)
Egyszerűen simára keverjük és a kihűlt muffinokat bevonjuk vele. Gyöngyöket, drazsét, durvára vágott csonthéjasokat itt is lehet használni.
Amerikai máz
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 cs vaniliacukor
Tej vagy víz igény szerint
Kézi mixerrel egy tálban habosra keverjük a margarint, porcukrot és a vaniliás cukrot. Olyan legyen az állaga, mint a keményre vert tejszínhab. A habot egy habzsákba töltjük és rányomkodjuk a kisült süteményekre. Tetszés szerint lehet díszíteni torta darával, gyönggyel, drazséval stb.
Vaníliakrém
15 dkg natúr krémsajt
2 ek puha vaj
10 dkg porcukor
3 tk vaniliacukor
A krémsajtból, vajból, porcukorból és a vaníliacukorból sima krémet keverek, amivel bevonhatjuk a kihűlt muffinokat.