Muffin díszítés (nem csak muffinokhoz)

2012.02.21. 15:48 | Moncsa_0621 | Szólj hozzá!

A sok oldalú muffinokat kedvünk szerint díszíthetjük évszaknak vagy épp ünnepi alkalomnak megfelelően. Lehetőségeink határtalanok, így csak az alap díszítéseket írom le.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csokoládékrém

2,5 dkg margarin

15 dkg porcukor

1 tk vaniliás cukor

4 dkg finomliszt

2 púpos ek kakaópor

Tortadara, drazsé, stb

A margarinból, porcukorból, vaníliacukorból, lisztből, kakaóporból fél dl vízzel sima krémet keverek kézi mixerrel.


 

 


 

 

 

 

 

 

 

Cukormáz

15 dkg porcukor

2-3 ek folyadék (pl.: gyümölcslé, bor, kávé stb.)

Egyszerűen simára keverjük és a kihűlt muffinokat bevonjuk vele. Gyöngyöket, drazsét, durvára vágott csonthéjasokat itt is lehet használni.


 

 


 

 

 

 

 

 

 

Amerikai máz

15 dkg margarin

15 dkg porcukor

1 cs vaniliacukor

Tej vagy víz igény szerint

Kézi mixerrel egy tálban habosra keverjük a margarint, porcukrot és a vaniliás cukrot. Olyan legyen az állaga, mint a keményre vert tejszínhab. A habot egy habzsákba töltjük és rányomkodjuk a kisült süteményekre.  Tetszés szerint lehet díszíteni torta darával, gyönggyel, drazséval stb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaníliakrém

15 dkg natúr krémsajt

2 ek puha vaj

10 dkg porcukor

3 tk vaniliacukor

A krémsajtból, vajból, porcukorból és a vaníliacukorból sima krémet keverek, amivel bevonhatjuk a kihűlt muffinokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mamareceptje.blog.hu/api/trackback/id/tr654158405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: ünnep csokoládé csoki muffin vanília sütemény dísz évszak díszítés cukormáz vaníliakrém máz csokoládékrém amerikai máz
süti beállítások módosítása