Hozzávalók
20 dkg cseresznye vagy meggy (befőtt)
26 dkg finomliszt
2,5 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
3 ek kakaópor
4 ek csokoládés tortadara
2 tojás
12 dkg barna vagy fehércukor
0,8 dl étolaj
2 dl natúr joghurt
Díszítés:
Tejszínhab
Meggy vagy cseresznye szemek
Csokoládés tortadara
A tepsit kivajazzuk és a hűtőbe tesszük. A sütőt 180 °C-osra előmelegítjük. A cseresznyét apró darabokra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporra, szódabikarbónával, kakaóval és a csokoládé darabokkal. Egy másik edénybe felverjük a tojásokat és jól kikeverjük a cukorral, olajjal és a joghurttal. Hozzáadagoljuk a lisztes keveréket és jól összedolgozzuk, míg sima nem lesz, ezután finoman beleforgatjuk az apróra vágott gyümölcsöt.
A hideg sütőformába beleadagolom a tésztát és 15-20 percig sütöm.