Fekete-erdő muffin

2012.02.21. 15:25 | Moncsa_0621 | Szólj hozzá!

Hozzávalók

20 dkg cseresznye vagy meggy (befőtt)

26 dkg finomliszt

2,5 teáskanál sütőpor

1/2 teáskanál szódabikarbóna

3 ek kakaópor

4 ek csokoládés tortadara

2 tojás

12 dkg barna vagy fehércukor

0,8 dl étolaj

2 dl natúr joghurt

Díszítés:

Tejszínhab

Meggy vagy cseresznye szemek

Csokoládés tortadara

A tepsit kivajazzuk és a hűtőbe tesszük. A sütőt 180 °C-osra előmelegítjük. A cseresznyét apró darabokra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporra, szódabikarbónával, kakaóval és a csokoládé darabokkal. Egy másik edénybe felverjük a tojásokat  és jól kikeverjük a cukorral, olajjal és a joghurttal. Hozzáadagoljuk a lisztes keveréket és jól összedolgozzuk, míg sima nem lesz, ezután finoman beleforgatjuk az apróra vágott gyümölcsöt.

A hideg sütőformába beleadagolom a tésztát és 15-20 percig sütöm.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mamareceptje.blog.hu/api/trackback/id/tr834158188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: meggy cseresznye csokoládé csoki muffin tejszínhab sütemény fekete erdő
süti beállítások módosítása