Hozzávalók:
20 dkg liszt
5 dkg darált mandula (esetleg dió)
2 tk sütőpor
2 ek kakaópor
2 tojás
3 dl joghurt
0,8 dl olaj
6 tk azonnal oldódó kávépor
15 dkg cukor
A sütőt 180 °C-ra előmelegítem. A formát kikenem, hűtőbe teszem. A lisztet, mandulát, sütőport és a kakaót összekeverjük. A tojásokat a joghurttal, olajjal, kávéporral és cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát a formába adagoljuk, a sütőben 15-20 percig sütjük.
Személy szerint, én kávés cukormázzal szoktam bevonni, isteni finom, de lehet variálni. Pl.: kávés bon-bont nyomni a még a nyers tésztába, és úgy megsütni. Ezt a verziót még nem próbáltam, de biztos nagyon finom lehet. :)